Oversluiten van hypotheek met NHG gepromoot

Veel banken en tussenpersonen promoten steeds vaker het oversluiten van een bestaande hypotheek nu de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is verhoogd naar 350.00 euro.

De nationale adviesorganisatie De Hypotheker signaleerde het al eerder maar nu kan bijna geen enkele Nederlander er meer omheen; er worden steeds meer marketingmiddelen ingezet om het oversluiten van hypotheken te promoten. Dit omdat hypotheken met een NHG een lagere rente hebben dan een hypotheek welke niet in aanmerking komt voor de NHG, door de recente verhoging van de NHG komt een grote groep huiseigenaren nu wel in aanmerking voor een hypotheek met NHG en dus een lagere rente.

Doordat banken vervolgens weer minder risico lopen op deze hogere hypotheek met NHG en daarnaast minder bufferkapitaal moeten aanhouden is de verhoogde NHG voor banken ook interessant.

Maar naast alleen maar positieve signalen waarschuwt Vereniging Eigen Huis terecht dat het oversluiten van een hypotheek niet in alle gevallen voordelig is. Naast een mogelijke boete en notariskosten zal ook de afsluitprovisie betaald moeten worden.Vooral dit laatste is natuurlijk interessant voor de tussenpersonen, welke de NHG ook de komende tijd extra onder de aandacht zullen blijven brengen.

Gepubliceerd op 12 juli 2009 om 0:34 uur door de redactie.

Reageren