Belgische hypotheekrente daalt onder de drie procent

Zeer recent is de Belgische hypotheekrente verlaagd tot onder de drie procent, veel Nederlanders vragen zich af of dat ook in Nederland mogelijk is.

De Vereniging Eigen Huis (VEH) bevestigd dat de vaste hypotheekrente in Duitsland en België op dit moment lager is dan die in Nederland. Belgen en Duitser kunnen een vijf jaar vaste hypotheekrente krijgen tegen drie procent, in Nederland wisselen de tarieven daarvoor tussen de vier en vijf procent.

De VEH ziet wel dat in Nederland sommige hypotheekrentes aan het zakken zijn, het zijn dan voornamelijk de variabele hypotheekrentes, ING, ABN AMRO en andere kleinere hypotheekverstrekkers zitten ook al onder de drie procent aldus de VEH.

Desgevraagd laat Sander Broekhuizen van Capital Consult weten dat de huizenmarkt van Nederland niet te vergelijken is met die van België. Dit komt onder meer omdat er in Nederland de mogelijkheid bestaat om hypotheekrente volledig af te trekken, in België is dat slechts deels het geval aldus van Broekhuizen.

Wilt u toch profiteren van een lagere hypotheekrente en toch de mogelijkheid blijven behouden om de hypotheekrente volledig af te trekken? Dan bestaat er de mogelijkheid om een huis net over de grens te kopen, zolang u in Nederland inkomstenbelasting betaalt blijft de hypotheekrente volledig aftrekbaar.

Gepubliceerd op 11 maart 2009 om 12:52 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren