Meer boetevrij aflossen bij SNS

Sinds deze maand kunnen hypotheekklanten van de SNS bank een groter bedrag boetevrij aflossen. Dit was al mogelijk bij de Rabobank, maar nu kan het dus ook bij de SNS Bank.

SNS stimuleert boetevrij aflossen
SNS stimuleert boetevrij aflossen

Bij de SNS Bank konden klanten al een deel van hun hypotheek aflossen met een schenking. Tot het einde van het jaar is het mogelijk om tot 100.000 euro belastingvrij te schenken om een hypotheek af te lossen of een woning te kopen. Nu is ook het bedrag dat je, los van de schenking, boetevrij kunt aflossen van de hypotheeksom verhoogd van 10 naar 20 procent. 

Met deze maatregel volgt de SNS de Rabobank op. Bij deze bank was het al langer mogelijk om jaarlijks 20 procent boetevrij af te lossen van de totale hypotheeksom. 

ING en ABN AMRO
De ING Bank en de ABN AMRO zijn iets minder flexibel wat betreft boetevrij aflossen en de boeterente. Bij deze banken is het alleen mogelijk om boetevrij af te lossen als de hypotheek hoger is dan de WOZ-waarde. Klanten kunnen hier per jaar slechts 10 procent boetevrij aflossen. Het is wel mogelijk om meer boetevrij af te lossen, maar dit kan dus alleen als de hypotheek onder water staat.

Boeterente
Banken mogen boeterente vragen aan klanten, omdat ze voor jaren een verplichting aangaan. Als klanten eerder aflossen, dan schieten ze er zelf bij in. Voor eerder aflossen wordt dus vaak een boeterente in rekening gebracht.

Hypotheekklanten van de SNS die gebruik willen maken van deze nieuwe, flexibele regeling rond boetevrij aflossen, kunnen hier nog tot 31 december van dit jaar gebruik van maken.

Gepubliceerd op 10 april 2014 om 15:31 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren