Extra hypotheek bij ABN Amro voor zuinige woning

Kopers van nieuwe ‘Energienota-nul’ woningen kunnen bij ABN Amro voortaan 8.000 euro extra aan hypotheek krijgen. De grootbank en VolkerWessels Vastgoed hebben dit gister bekendgemaakt. ABN Amro zou naar eigen zeggen de eerste bank zijn die extra hypotheekruimte verstrekt voor eigenaren van energiezuinige woningen.

Extra hypotheekruimte bij ABN Amro voor kopers van Energienota-nul woningen
Extra hypotheekruimte bij ABN Amro voor kopers van Energienota-nul woningen

Voor klanten van ABN AMRO is het gemakkelijker een nieuwe nul-op-de-meter-woning te kopen. De grootbank gaat extra hypotheekruimte verstrekken aan eigenaren van dergelijke woningen. Deze is alleen bedoeld voor nieuwbouwwoningen zonder energierekening. VolkerWessels de partij waar ABN Amro mee samenwerkt stelt dat een Energienota-nul woning ongeveer 14.500 euro duurder is dan een ‘normaal’ huis. Die investering kan bij een energierekening van 1500 euro per jaar dus in tien jaar worden terugverdiend.

ABN Amro stelt maximaal 8.000 euro extra aan hypotheek beschikbaar voor de Energienota-nul woning. VolkerWessels en de bank willen hiermee bijdragen aan de verduurzaming van de woningmarkt. De samenwerking is niet exclusief, men hoopt dat banken als Rabobank en ING Bank het voorbeeld zullen volgen.

Gepubliceerd op 23 januari 2014 om 11:26 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren