Huizenprijzen Amerika kelderen in recordtempo

De huizenprijzen in Amerika zijn in een recordtempo aan het kelderen, vorig jaar december daalden de huizenprijzen sterker dan verwacht was.

Het is zelfs zo erg dat in sommige gebieden in Amerika de huizenprijzen met gemiddeld 40 tot 50 procent gedaald zijn, het gaat dan voornamelijk om nieuwbouwwijken.

Sinds vorig jaar december zijn de huizenprijzen in december in recordtempo aan het dalen, zo zijn de prijzen van eengezinswoningen gekelderd met ruim 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het zijn voornamelijk de huizen die in de zogenaamde "non-recourse mortgage States" staan die sterk in waarde aan het verminderen zijn. In die gebieden is de hypotheeknemer niet aansprakelijk voor de restschuld in geval van gedwongen verkoop van het huis. Dit telt overigens alleen maar voor de eerste hypotheek en doorgaans niet voor de tweede hypotheek. Het is dus bijvoorbeeld in de staten Arizona, Californie en Nevada mogelijk om zonder tussenkomst van de rechter over te gaan tot executie van het huis.

Gepubliceerd op 27 februari 2009 om 11:21 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren