Stijgend aantal hypotheekaanvragen

Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) signaleerde afgelopen maand bijna 17.500 hypotheekaanvragen. Dat betekend voor november een nieuw maandrecord. Volgens de organisatie een aanwijzing dat de huizenmarkt voorzichtig hersteld.

HDN: aantal hypotheekaanvragen blijft stijgen
HDN: aantal hypotheekaanvragen blijft stijgen

Afgelopen maand zijn er een recordaantal hypotheekaanvragen gesignaleerd door HDN. Dit netwerk regelt het elektronisch verkeer tussen adviseurs en aanbieders en registreert circa 65 procent van alle hypotheekaanvragen. HDN signaleerde in november bijna 17.500 hypotheekaanvragen, een nieuw record. Tot en met november zijn er al ruim 138.000 hypotheekanvragen via het netwerk verzonden. Volgens de organisatie is de stijging van het aantal hypotheekaanvragen een teken van voorzichtig herstel van de huizenmarkt.

Eerder stelde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) al vast dat het vertrouwen in woningmarkt langzaam terugkeert. Een lagere hypotheekrente en gedaalde huizenprijzen liggen hier aan ten grondslag.

Niet alleen afgelopen maand steeg het aantal hypotheekaanvragen. Ook in oktober werden er ruim 16.000 aanvragen via HDN Verzonden.  Sinds juni ziet HDN het aantal aanvragen op jaarbasis groeien. Directeur van het HDN, Dorine van Basten, verwacht dat de stijging van het aantal hypotheekaanvragen zich komend jaar verder zal doorzetten.

Gepubliceerd op 5 december 2013 om 11:54 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren