BTW-verlaging om woningmarkt te stimuleren

Minister de Jager van Financiën heeft besloten het btw tarief voor het verbouwen van een huis te verlagen tot zes procent. Ook blijft de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie nog een jaar langer op 350 duizend euro.

BTW-tarief verlaagd om woningmarkt te stimuleren.
BTW-tarief verlaagd om woningmarkt te stimuleren.

Het btw-tarief voor het herstellen of verbouwen van een huis gaat per 1 oktober tijdelijk omlaag van negentien naar zes procent. verder blijft de Nationale Hypotheek Garantie nog een jaar langer op 350.000 euro in plaats van dat hij terug gaat naar het oude niveau van 265.000 euro.

Verder blijft het een jaar langer mogelijk om voor twee huizen in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek omdat het nu echt moeilijk is het oude huis te verkopen.

Minister de Jager van Financiën heeft dat besloten om de woningmarkt een impuls te geven. "De huizenprijzen lijken inmiddels redelijk stabiel en de verkoopcijfers stijgen voorzichtig, maar het herstel is broos", stelt de Jager. Het lage btw-tarief gaat in op 1 oktober en duurt tot 1 juli volgend jaar. Het lagere tarief geldt alleen voor arbeidsloon.

De plannen zouden eigenlijk pas op Prinsjesdag als onderdeel van het Belastingplan 2011 worden gepresenteerd, maar 'vanwege het belang voor de woningmarkt' worden de plannen nu al aangekondigd.

Gepubliceerd op 31 augustus 2010 om 10:01 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren