Meer hypotheekaanvragen in juni

De huizenmarkt trekt weer aan. Elke maand weer komen er steeds meer positieve berichten uit over het aantal hypotheekaanvragen en het aantal verkochte huizen.

Meer hypotheekaanvragen
Meer hypotheekaanvragen

Uit gegevens van Hypotheken Data Netwerk is gebleken dat er in juni van dit jaar 6% meer hypotheekaanvragen gedaan zijn dan in de maand mei. Er zijn in juni bijna 18.000 hypotheekaanvragen verwerkt. Dit is 23% meer dan in juni 2013.

Annuïteitenhypotheek het populairst
Bij de meeste hypotheekaanvragen ging het om een annuïteitenhypotheek. Twee derde van de mensen die een hypotheek aanvragen wil een annuïteitenhypotheek. In één op de drie gevallen ging het om een lineaire hypotheek de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek zijn ook gelijk de twee hypotheekvormen waarmee je optimaal kunt profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Voor- en nadelen
Beide hypotheekvormen kennen voor- en nadelen. Het voordeel van een lineaire hypotheek is dat deze goedkoper is. Deze heeft wel als nadeel dat de maandlasten hoog zijn aan het begin van de looptijd. Het voordeel van een annuïteitenhypotheek is weer dat de netto maandlasten in het begin van de looptijd lager zijn. De nettolast stijgt in de loop der jaren, wat weer een nadeel kan zijn. 

Gepubliceerd op 22 juli 2014 om 11:20 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren