Meer nieuwe hypotheken maart

Voor het eerst sinds september 2008 zijn er meer nieuwe hypotheken afgesloten dan een jaar ervoor. Er werden meer hypotheken afgesloten en het bedrag van de hypotheek nam toe.

Rabobank wint wederom terrein op de hypotheekmarkt.
Rabobank wint wederom terrein op de hypotheekmarkt.

De cijfers van het Kadaster en IG&H geven een goed beeld van de hypotheekmarkt in Nederland. Zo was het eerste kwartaal van 2010
over zijn geheel slechter in vergelijking met het eerste kwartaal van 2009, uitzondering in 2010 was dus de maand maart waar de markt weer aantrok.

Zo kwam de hypotheekomzet uit op 13,7 miljard euro, dat is bijna 5 procent minder dan een jaar daarvoor. Het aantal hypotheken nam echter met een groter percentage af, wat aangeeft dat de gemiddelde hypotheeksom hoger ligt.

Als we kijken naar de spelers in de markt van hypotheken dan zien we vooral grote hypotheekverstrekkers marktaandeel winnen. Denk hierbij aan een Rabobank, Bank of Scotland of bijvoorbeeld Obvion; al deze partijen zagen hun marktaandeel groeien en Bank of Scotland verdrievoudigde haar marktaandeel zelfs. Quion, Nationale-Nederland en Alkmaar Hypotheken (onderdeel van Reaal) behoren tot de verliezers.

Gepubliceerd op 6 mei 2010 om 12:15 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren