Rabobank wil Obvion volledig overnemen

De grootste hypotheekverstrekker van Nederland, Rabobank, heeft de intentie om Obvion N.V. volledig over te nemen van de andere aandeelhouder, Stichting Pensioenfonds ABP ('ABP').

Rabobank wil de aandelen van Obvion volledig overnemen
Rabobank wil de aandelen van Obvion volledig overnemen

Rabobank was al voor 70% eigenaar van Obvion, maar zou door deze transactie volledig in handen komen van de Rabobank. Over de financiële transactie worden verder geen details bekend gemaakt. De resterende aandelen worden onder voorbehoud van een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank overgenomen. Mogelijk zou de transactie medio 2012 worden afgerond.

Obvion werd in 2002 als joint venture van de Rabobank en ABP opgericht en verstrekt uitsluitend hypotheken via onafhankelijke, geselecteerde intermediairs. Obvion heeft in totaal 180.000 klanten en een marktaandeel van ruim 7%. Als een van de vijf grootste hypotheekverstrekkers van Nederland is Obvion een belangrijk distributiekanaal voor de Rabobank.

De hypotheekverstrekker is binnen het distributiekanaal van Rabobank een sterk merk en het lijkt daarom een logische stap om de aandelen van Obvion volledig over te nemen. In de huidige hypothekenmarkt vindt de distributie voor 40% plaats via banken en voor 60% via intermediairs.

Ronald Touwslager, directievoorzitter Obvion: “Deze aandelenovername verandert niets aan de zelfstandigheid van Obvion. Onze dienstverlening aan klanten en adviseurs blijft onafhankelijk. Ook onze formule blijft ongewijzigd. Voor de Rabobank geldt dat zij haar hypotheekklanten blijft
bedienen via de lokale banken.”

Gepubliceerd op 26 maart 2012 om 11:20 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren