Financieel nieuws archief 2011

Onderstaande berichten komen uit het nieuws archief van 2011

  December 2011

 • Kamer wil huizenbezitters stimuleren hypotheek af te lossen (28-12-2011)

  Een meerderheid in de Kamer pleit voor het fiscaal stimuleren van huizenbezitters om sneller hun hypotheek af te lossen. Nederland heeft wereldwijd gemiddeld een van de hoogste particuliere hypotheekschulden.

 • Vertrouwen op de woningmarkt gedaald (21-12-2011)

  Volgens het ING Woonbericht is het vertrouwen in de woningmarkt in het vierde kwartaal gedaald. De verwachting ten aan zien van het aantal huizen dat verkocht zal gaan worden is afgenomen en er is veel onduidelijkheid over de hypotheekrenteaftrek.

 • Prijsdruk op hypotheken minder (19-12-2011)

  Verwacht wordt dat er volgend jaar minder concurrentie zal zijn tussen de verschillende hypotheekverstrekkers. Het vertrek van BNP Paribas op de hypotheekmarkt zal volgens betrokkenen van de website AssurantieMagazine leiden tot vermindering van de concurrentie.

 • Nederlands fenomeen: "Hogere hypotheek dan woningwaarde" (14-12-2011)

  Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, moet de maximale hypotheek die huizenkopers in Nederland kunnen afsluiten verder omlaag.

 • Beperking hypotheekrenteaftrek zorgt voor lastenverzwaring (12-12-2011)

  Minister de Jager ziet geen heil in het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Volgens de minister van Financiën zorgt het eerder voor een lastenverzwaring voor de burger.

 • Vermogenspositie jonge huiseigenaren kwetsbaar (08-12-2011)

  De vermogenspositie van veel jonge huiseigenaren is uiterst zorgwekkend, dit stelt De Nederlandse BANK (DNB) dinsdag. Daarnaast zou het contrast in vermogen tussen jong en oud verontrustend zijn.

 • Daling van het aantal hypotheekaanvragen (06-12-2011)

  De coöperatieve vereniging Hypotheken Data Netwerk (HDN) ziet het aantal hypotheekaanvragen in november uitkomen op 14.000, dat is in totaal 15% minder dan in oktober.

 • Consumentengedrag zorgt voor dalende hypotheekomzet (01-12-2011)

  Adviesbureau IG&H heeft in haar hypotheekmarktupdate voor het derde kwartaal van 2011 aangegeven dat de hypotheekomzet is gedaald naar 15,2 miljard euro. Oorzaak van deze daling zijn het afnemende consumentenvertrouwen en strengere hypotheekregels.

 • November 2011

 • Woningeigenaren verhuren noodgedwongen (29-11-2011)

  Steeds meer woningeigenaren verhuren hun huis tijdelijk, wanneer zij deze niet verkocht krijgen. Ook makelaars treden in de rol van bemiddelaar voor tijdelijke verhuur, echter leggen banken strenge regels op.

 • Nederlander lost hypotheek af met spaargeld (24-11-2011)

  Steeds meer consumenten lossen hun huidige hypotheek af met opgebouwd spaargeld. RTL nieuws heeft dit geconcludeerd na rondgang langs banken en hypotheekverstrekkers. Veel Nederlanders ervaren hun hypotheekschuld als een zware last.

 • Crisis op de woningmarkt maakt scheiden moeilijker (22-11-2011)

  Dat scheiden vaak zorgt voor penibele situaties en financiële zorgen was al langer duidelijker. Maar paren die niet meer gelukkig zijn samen zullen zich tegenwoordig helemaal bedenken alvorens de scheidingsakte wordt ondertekend.

 • Nederlander in de problemen na aflopen hypotheekrente (16-11-2011)

  Veel Nederlanders komen in de problemen wanneer de oude hypotheekrente afloopt, dat blijkt uit onderzoek door het bureau Dynamic Credit. Het bureau onderschrijft de bezuinigingen en aangescherpte regels voor honderdduizenden Nederlanders als problematisch.

 • Creativiteit op de woningmarkt (14-11-2011)

  Om de stagnerende woningmarkt weer enigszins op gang te brengen bedenken makelaars en projectontwikkelaars allerlei conventionele middelen om huizen te verkopen. Een aantal makelaars deelt onderling hun databestanden, doet aan woning ruil of tijdelijke huur.

 • Hypothecaire lening op buitenlands onderpand blijkt lastig (09-11-2011)

  Voor Nederlanders is het steeds moeilijker een hypothecaire lening te krijgen op een buitenlands onderpand. Banken die nog wel een dergelijke hypotheek verstrekken scherpen de regels aan.

 • Eerder duidelijkheid na rentevaste periode hypotheek (07-11-2011)

  De Hypotheker vindt dat er eerder duidelijkheid moet komen na de rentevaste periode van een hypotheek, banken moeten zodoende eerder met een verlengingsvoorstel komen. Consumenten kunnen na de rentevaste periode nu nauwelijks voor een andere hypotheekverstrekker kiezen.

 • Grens Nationale Hypotheek Garantie in 2012? (02-11-2011)

  Wat gaat er veranderen gekeken naar de grens voor hypotheken met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in 2012? Mogelijk komt er meer leenruimte voor tweeverdieners met een relatief laag inkomen en minder ruimte voor éénverdieners met een relatief hoog inkomen.

 • Oktober 2011

 • Consument moeite met betaling hypotheeklasten (31-10-2011)

  Steeds meer consumenten hebben problemen met de maandelijkse betaling van de hypotheeklasten. Uit kwartaalcijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR) gelden echtscheiding en werkeloosheid als hoofdoorzaak voor de betalingsproblemen.

 • Oriënteren op hypotheek bij ABN AMRO populair (19-10-2011)

  Consumenten geven aan dat ze zich het liefst via de website van ABN AMRO online oriënteren op een hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek door bureau WUA! gehouden onder 40 respondenten.

 • Hypotheekkrediet wordt te gemakkelijk verstrekt in België (17-10-2011)

  Makelaars en banken kennen te gemakkelijk hypotheekkrediet toe in België. Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat het erg gemakkelijk is een lening aan te vragen.

 • Hypotheek en consumptief krediet moeten beter op elkaar aansluiten (13-10-2011)

  De gedragscode voor consumptief krediet is aangepast door De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Met deze aanpassing zal de gedragscode hypotheek financiering weer beter moeten aansluiten op de gedragscode voor consumptief krediet.

 • Verhoogde hypotheekgarantie op de schop? (06-10-2011)

  De vraag is nog altijd of de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) op 350.000 euro kan blijven bestaan. Eerder deed het CDA een voorstel de verhoging van de NHG te handhaven, maar onduidelijk is of zij kunnen rekenen op de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer.

 • Nationale Hypotheekgarantie in trek bij Nederlanders (04-10-2011)

  De huizenmarkt heeft al enige tijd te maken met stagnatie, deze trend lijkt zich komende tijd voort te zetten. De Nationale Hypotheekgarantie (NHG) ziet het aantal geregistreerde betalingsachterstanden dit jaar stijgen ten opzichte van vorig jaar met 44%.

 • September 2011

 • Lagere hypotheek voor gezin met dubbel inkomen (30-09-2011)

  Een gezin met twee inkomens kan minder lenen dan een eenverdiener. Dit blijkt uit een onderzoek door Verenging Eigen Huis (VEH). Minister Donner zou hier volgens VEH wat aan moeten doen.

 • Geldverstrekkers verlagen hypotheekrente verder (29-09-2011)

  De hypotheekrentes zijn door een groot aantal geldverstrekkers wederom verlaagd. Dit geld echter alleen voor de rentevaste periodes. De variabele rentes blijven sinds enkele maanden vrijwel gelijk.

 • Duitse Volksbank stunt op Nederlandse bodem (27-09-2011)

  De Volksbank Emmerich-Rees gaat toetreden tot de Nederlandse hypotheekmarkt. De bank gaat hypotheken aanbieden met een rente die 0,2 tot 0,4 procentpunt lager ligt dan bestaande Nederlandse hypotheekverstrekkers.

 • Bestaande koopwoningen goedkoper (23-09-2011)

  Koopwoningen waren gemiddeld 2,8% goedkoper in augustus dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en gegevens van het Kadaster.

 • Geen overdrachtbelasting bij makelaar Spitman (21-09-2011)

  Bij Spitman Makelaars in Arnhem hoeft tijdelijk geen overdrachtsbelasting betaald te worden. De makelaar probeert op deze manier de huizenmarkt weer enigszins op gang te brengen.

 • Verlaging overdrachtsbelasting zorgt voor stijgend vertrouwen in woningmarkt (15-09-2011)

  Uit onderzoek, gepubliceerd door de ING, blijkt dat zowel woningbezitters als starters meer vertrouwen hebben in de woningmarkt. Dit positivisme lijkt voort te komen uit een eerder besluit de overdrachtsbelasting te verlagen.

 • Starters krijgen rentegarantie bij Florius (12-09-2011)

  De hypotheekverstrekker Florius gaat een campagne starten onder de naam ‘Hypotheek it easy’. Deze campagne is gericht op starters waarbij de hypotheekverstrekker een Hypotheek Rentecertificaat aanbiedt.

 • Onduidelijkheden in hypotheekoffertes en pensioenoverzichten (07-09-2011)

  Eerder gaf de consumentenbond al aan dat er meer openheid moest komen in de financiële sector over verdiensten. Hoogleraar Tekstontwerp en Communicatie, Leo Lentz, concludeert nu ook dat hypotheekoffertes en pensioenoverzichten onduidelijk zijn.

 • Potentiële huizenkoper kan minder geld lenen (05-09-2011)

  De huizenprijzen gaan gemiddeld met 7% omlaag en kopers kunnen minder lenen mede door de geplande verlaging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze maatregelen lijken er voor te zorgen dat potentiële huizenkopers geen passende lening meer krijgen.

 • Augustus 2011

 • Gedrag consumenten op de hypotheekmarkt (31-08-2011)

  De Consumentenmonitor van de AFM toont aan dat het aandeel van provisies voor hypotheekadviezen dalen, de aflossingsvrije hypotheek nog steeds populair is en consumenten eerder kiezen voor lage maandlasten bij het aflossen van de hypotheek.

 • Nieuwe Europese richtlijn voor hypothecair krediet (29-08-2011)

  Binnenkort zal er een Europese richtlijn komen voor hypothecair krediet. Deze richtlijn zal worden vervaardigd met de titel ‘Richtlijn inzake woningkredietovereenkomsten’.

 • Consumentenbond pleit voor lagere hypotheekrentes (24-08-2011)

  De consumentenbond heeft de actie “Stop de te hoge hypotheekrente”, waar men pleitte voor lagere hypotheekrentes, afgesloten. Consumenten konden door middel van tips en advies kosten besparen door hypotheekoffertes aan te vragen bij meerdere aanbieders en die te vergelijken.

 • Consumentenbond wijst op openheid hypotheekadviseurs (22-08-2011)

  Uit onderzoek door de Consumentenbond is gebleken dat er weinig openheid is in de financiële sector over verdiensten. Slechts 154 van de 1400 benaderde hypotheekadviseurs werkten mee aan het onderzoek.

 • Nieuwe hypotheek richtlijnen zorgen voor beweging op de huizenmarkt (15-08-2011)

  Sinds de verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% is de Nederlander een stuk positiever over de huizenmarkt. Ook de nieuwe hypotheek richtlijnen waarbij banken geen hypotheken meer verstrekken boven 110% van de marktwaarde van het huis, zorgen voor een positief woningklimaat.

 • Twee inkomens gebruikt voor startershypotheek (13-08-2011)

  Startende woningkopers baseren hun hypotheekbedrag in 2 van de 3 gevallen op twee inkomens. Gemiddeld is het hypotheekbedrag rond de 200.000 euro en dit is meestal ook het bedrag wat gebruikt wordt voor de aankoop van het huis.

 • Oversluiten hypotheek lastiger? (07-08-2011)

  Het is niet vanzelfsprekend dat huizenbezitters na het aflopen van de rentevaste periode een lagere hypotheek bij een andere bank krijgen. Gewijzigde regels en hypotheekrente zorgen voor een flink gewijzigde markt van vraag en aanbod, vooral voor consumenten met een zogenaamde tophypotheek.

 • Ongenoegen bij Vereniging Eigen Huis over nieuwe hypotheekregels (06-08-2011)

  De nieuwe, strengere, regels rondom de verstrekking van hypotheken vallen in slechte aarde bij o.a. de Vereniging Eigen Huis. Vooral starters op de woningmarkt zullen lastiger een hypotheek kunnen krijgen.

 • Grote stijging verstrekking hypotheken in België (02-08-2011)

  Het aantal verstrekte hypotheken in België is flink toegenomen dit jaar, dat blijkt uit statistieken van een beroepsvereniging. Er werd ook steeds vaker gekozen voor een hypotheek met een vaste hypotheekrente.

 • Juli 2011

 • Oproep tot behoud verhoogde Nationale Hypotheek Garantie in 2012 (28-07-2011)

  De verhoogde Nationale Hypotheek Garantie moet ook in 2012 van toepassing blijven als het aan de Vereniging voor ontwikkelaars & Bouwondernemers ligt. In een brief richting betrokken ministers pleiten ze voor een blijvend hogere Nationale Hypotheek Garantie.

 • Grootschalige fraude Belgische hypotheken ontdekt (27-07-2011)

  Het Belgische gerecht is diverse criminele netwerken op het spoor die miljoenen euro’s hebben witgewassen door het verkrijgen van woonkredieten. Volgens de Belgische krant De Tijd lopen er 42 onderzoeken naar deze witwaspraktijken.

 • Aanvraag hypotheek offerte flink gestegen (21-07-2011)

  De verlaagde overdrachtsbelasting blijkt een flinke boost te geven aan het aantal aangevraagde hypotheekoffertes. Consumenten lijken dus gelijk de mogelijkheden te zijn gaan bekijken en vragen één of meerdere hypotheek offertes aan.

 • Arbeidsplaatsen verdwijnen na bezuiniging Rabobank (14-07-2011)

  De Rabobank gaat komende twee jaar flink bezuinigen. In de periode 2012-2013 worden ruim 1.200 banen geschrapt. Dit moet volgens de bank leiden tot een kostenbesparing van € 219 miljoen.

 • Aflossingsvrije hypotheek zal plaats maken voor bankspaarhypotheek (13-07-2011)

  Hypotheekverstrekker Florius ziet een stijging in het aantal afgesloten bankspaarhypotheken. Verwacht wordt dat de aflossingsvrije hypotheek hierdoor op de achtergrond zal treden.

 • Consument Googelt vaker naar hypotheek (11-07-2011)

  Sinds de beslissing van het kabinet om de overdrachtsbelasting te verlagen zoeken consumenten steeds vaker op de term ‘hypotheek’. Verder zijn de zoektermen ‘funda’ en ‘huis verkopen’ ook populaire zoektermen geworden.

 • Rabobank stunt met hypotheekrente (08-07-2011)

  De Rabobank heeft de hypotheekrente voor starters op de woningmarkt tijdelijk kwijtgescholden. Starters betalen namelijk de eerste 4 maanden geen hypotheekrente wanneer ze komend halfjaar een hypotheek afsluiten. Ook krijgt men gratis 4 maanden woonverzekering.

 • Fitch maakt zich zorgen over Nederlandse hypotheekpakketten (07-07-2011)

  Afgelopen woensdag heeft kredietbeoordelaar Fitch bekend gemaakt dat de ratings van Nederlandse hypotheekpakketten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) fors lager uitvallen.

 • Obvion introduceert de Compact Hypotheek (05-07-2011)

  "Speciaal voor klanten die snel kunnen passeren bij de notaris." Zo omschrijft de geldverstrekker de Compact Hypotheek aldus Eufin. Vandaag introduceerde Obvion deze nieuwe hypotheek.

 • Juni 2011

 • Plannen Rabobank omtrent aflossingsvrije hypotheek slecht ontvangen (18-06-2011)

  De plannen van de Rabobank om alleen nog maar hypotheken te gaan verstrekken welke volledig moeten worden afgelost heeft tot uiteenlopende reacties geleidt. De Vereniging Eigen Huis is niet enthousiast, net als premier Rutte.

 • Mei 2011

 • Stichting helpt bij zoektocht goedkoopste hypotheek (30-05-2011)

  De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMC) is naar aanleiding van de hoge hypotheekrentes in Nederland en het recente NMa rapport hierover een actie gestart om voor consumenten de goedkoopste hypotheek te helpen vinden.

 • Betalingsachterstanden hypotheken nemen toe (25-05-2011)

  Uit cijfers van kredietbeoordelaar Moody's blijkt dat dat Nederlandse consumenten langzaamaan grotere betalingsachterstanden krijgen, zo bericht het FD. Het gaat om een toename van 0,10% voor verpakte en doorverkochte hypotheken, ook genaamd securisaties.

 • Nieuwe strengere hypotheekregels vanaf augustus (21-05-2011)

  Vanaf 1 augustus gaan verstrekkers van hypotheken de nieuwe regels naleven welke zijn vastgelegd in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Belangrijkste doel van deze nieuwe regels is het voorkomen van restschuld bij een hypotheek.

 • Deutsche bank fraudeert met hypotheken (04-05-2011)

  Volgens de Amerikaanse overheid heeft Deutsche bank gefraudeerd met hypotheken om toegang te krijgen tot een programma waarbij de bank hypotheken met staatsgarantie kan verstrekken.

 • April 2011

 • Nederlanders laks met betalen hypotheek (27-04-2011)

  Nederlanders worden steeds gemakzuchtiger als het gaat om betalen van hun hypotheek of de huur. Zestien procent van de Nederlanders vergeet deze wel eens te betalen.

 • Voormalig hypotheekgigant veroordeeld voor fraude (20-04-2011)

  In Amerika is de oprichter van een van de grootste hypotheekverstrekkers veroordeeld wegens fraude en oplichting. Het gaat om een van de grootste fraude zaken in de VS, die in 2009 leidde tot het instorten van Colonial Bank.

 • ABN AMRO on-line hypotheek favoriet (18-04-2011)

  Grote kans dat internetters op zoek naar een hypotheek bij de ABN AMRO uitkomen, zo blijkt uit onderzoek van WUA. In vergelijking met eerder onderzoek scoort De Hypotheker minder goed, gevolgd door ING, Rabobank en Independer.

 • Hypotheek Garantie in 2011 weer populairder (16-04-2011)

  De Nationale Hypotheek Garantie wint ook in 2011 weer aan populariteit, het eerst kwartaal dit jaar kozen 26% meer nieuwe huiseigenaren voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie.

 • Hypotheek terugverdienen met reclame op huis (13-04-2011)

  Het Amerikaanse bedrijf Adzookie heeft sinds kort een hele nieuwe advertentievorm; wie zijn huis beschikbaar stelt als billboard krijgt van het bedrijf een tegemoetkoming in de hypotheeklasten.

 • EU: consument beter beschermen bij hypotheek (05-04-2011)

  De Europese Commissie is van mening dat huizenkopers die een hypotheek afsluiten beter beschermt moeten worden.

 • Maart 2011

 • Hypotheken geweigerd om erfpacht (28-03-2011)

  Banken weigeren nieuwe hypotheken voor woningen op particuliere erfpachtgrond. Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) is dit is strijd met de Mededingingswet.

 • Fraude met hypotheek in Groningen (25-03-2011)

  Tegen een 60-jarige man uit Groningen is negen maanden gevangenisstraf geëist wegens fraude met hypotheken.

 • Ook strengere hypotheek regels in Canada (19-03-2011)

  Na de kredietcrisis lijkt ieder land iets te willen veranderen aan regels rondom hypotheken en de verstrekking hiervan. In Canada moet een hypotheek nu altijd binnen 30 jaar worden terugbetaald, voorheen had men 5 of zelfs 10 jaar langer.

 • Consumentenbond wil eenvoudige hypotheek (15-03-2011)

  De Consumentenbond is het zat dat consumenten allerlei financiële verbintenissen aan gaan terwijl ze eigenlijk helemaal niet begrijpen wat voor contracten ze sluiten.

 • AFM: provisie hypotheken te hoog (09-03-2011)

  Uit een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dat eind vorig jaar werd uitgevoerd, blijkt dat consumenten nog steeds te veel provisie betalen voor verzekeringen die tegelijk worden afgesloten met een hypotheek.

 • Rabobank ziet martkaandeel hypotheken dalen (07-03-2011)

  De Rabobank Groep heeft in 2010 een mooi resultaat geboekt. De nettowinst steeg met 26% tot 2.772 miljoen euro.

 • ING beboet wegens hypotheken (01-03-2011)

  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de ING Bank drie boetes opgelegd voor een totaal bedrag van 130.000 euro. Volgens de toezichthouders was het het beleid van de bank bij het verstrekken van hypotheken onvoldoende gericht op het voorkomen van te hoge hypotheken.

 • Februari 2011

 • Rabobank: huizenprijs daalt verder (24-02-2011)

  De Rabobank voorspelt dat de huizenprijzen dit jaar nog verder gaan dalen. De bank verwacht een daling van ongeveer 2%.

 • Hypotheek haast onmogelijk voor kleine tweeverdieners (16-02-2011)

  Kleine tweeverdieners hebben sinds begin 2011 grote moeite om een hypotheek te krijgen. Ze mogen bij het indienen van een hypotheekaanvraag hun inkomens niet langer bij elkaar optellen, waardoor het bedrag dat ze kunnen lenen fors afneemt.

 • Lange hypotheek wordt duurder (14-02-2011)

  De nieuwe toezichtsregels voor de hypotheekmarkt in Nederland gaan er voor zorgen dat hypotheken met een lange rentevaste termijn flink duurder worden.

 • Banken: aflossingsvrije hypotheek afschaffen (07-02-2011)

  Het voorstel van de banken voor de aanscherping van de regels omtrent het verstrekken van hypotheken lijken gebasseerd op één speerpunt: het beperken van de mogelijkheden van de consument.

 • BNP Paribas snelste groeier hypotheekmarkt (02-02-2011)

  De Franse bank BNP Paribas heeft in 2010 van alle hypotheekverstrekkers in Nederland de grootste groei geboekt in marktaandeel.

 • Hypotheekaanvraag strenger beoordeeld (01-02-2011)

  Banken in de Eurozone zijn in het laatste kwartaal van 2010 strenger omgegaan met hypotheekaanvragen dan is het kwartaal ervoor.

 • Januari 2011

 • Hypotheekrente verhoogd (27-01-2011)

  Hypotheekaabieders Obvion en Woonfonds hypotheken hebben de tarieven voor een aantal rentevaste hypotheken verhoogd.

 • Kosten hypotheek moeten transparanter (25-01-2011)

  De Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond willen dat banken en verzekeraars de consumenten beter informeren over de kosten voor hypotheekadvies en andere financiële diensten.

 • Buitenlandse hypotheek in trek (20-01-2011)

  Huizenbezitters in het oosten van het land kiezen steeds vaker voor een Duitse hypotheekverstrekker. De hypotheekrente is in Duitsland een stuk lager, maar blijft wel aftrekbaar voor de Nederlandse belastingdienst.

 • Record aantal koopwoningen beschikbaar (17-01-2011)

  In de afgelopen tien jaar is het aanbod van koopwoningen in Nederland gestegen met vijfhonderd procent. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is van mening dat dit aanbod dusdanig groot is dat het herstel op de woningmarkt erdoor belemmerd wordt.

 • 2010: Meer hypotheken met garantie (12-01-2011)

  In het afgelopen jaar is meer gebruik gemaakt van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) dan in 2009.

 • Het hypotheekproduct van het jaar wordt... (10-01-2011)

  Voor de titel 'IIR Hypotheekproduct van het jaar' zijn dit jaar 4 producten genomineerd.

 • Fraude met hypotheken in Enschede (06-01-2011)

  De politie Noord- en Oost- Nederland heeft twee mannen uit Enschede opgepakt op verdenking van krediet- en hypotheekfraude. Het duo word ervan verdacht binnen vijf jaar voor 350.000 euro personen te hebben opgelicht.

 • ABN Amro legt tophypotheken aan banden (01-01-2011)

  Piloten en medici krijgen niet langer vanzelfsprekend een tophypotheek bij ABN Amro. De bank gaat de eisen voor deze cliënten aanscherpen.